O nas

Lan Zupančič

Lan Zupančič

Sem trener športnega plezanja za otroke in odrasle z veljavno licenco pri Komisiji za športno plezanje. Plezam več kot devet let, od tega že štiri leta poučujem tako v skupinah kot individualno, na notranjih in zunanjih plezalnih stenah. Od leta 2013 sem član ekipe Plezalnega centra Ljubljana, kjer poleg poučevanja plezanja opremljam tudi plezalne smeri, skrbim za varnost obiskovalcev in pišem individualne programe treninga. Najraje imam nadobudne plezalce in plezalke, ki ob koncu treninga nočejo domov.

Plezanje je moj način življenja, ki ga strastno delim z drugimi. Plezal sem že v skoraj vseh evropskih deželah, najbolj pa uživam v skalnem plezanju. Ker sem po izobrazbi diplomirani inženir geologije, vedno tudi vem, po kakšni kamnini plezam in kako je ta nastala. Tekmoval sem v balvanskem in težavnostnem plezanju, sem pa tudi član komisije na izpitih za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije.

 

 

 

 

Tadeja Bečaj Žnidaršič

Tadeja Bečaj Žnidaršič

Sem diplomirana inženirka radiologije z dolgoletnimi izkušnjami v zdravstvu.

Od leta 2011 vodim in delujem v zavodu Igrivi svet. Dnevno se srečujem s starši otrok, ki imajo razne "težave" (skolioza, hoja po prstih, sedenje na dvojni w, slaba drža ipd., nezaupanje vase da zmorejo)

Za delo uporabljem: 

Nad plezanjem sem se naudušila leta 2018. In to zanimanje prenesla še na svoje otroke in partnerja. V plezanju zelo uživam in iščem načine kako čim bolj izkoristiti sebe, plezati čim bolj lahkotno. Navdušuje me iskanje zanimivih gibov, ki mi poživijo dušo in telo, kjer se srečam sama s sabo. 
Rada opazujem ljudi pri gibanju. Hitro opazim kje lahko otroka, ko pleza podprem, da mu bo uspelo. Sploh v primerih, ko ne zaupa sebi, da zmore. 

Moje zanimanje za delo z dojenčki se je začelo v času starševstva, ko sem ob prvorojenki spoznala številne poporodne izzive. Da bi se z njimi soočila na čim boljši način, sem se udeleževala pedokinetike, ki nama je s hčerko prinašala veliko umirjenosti in užitkov. 

Dotik, akcija, razumevanje obratov, kotaljenje, izkustvo zakonov gravitacije, premagovanje strahu … Navdušena nad spremembami v razvoju hčerke in v svoji vse večji sproščenosti ter samozavesti v materinstvu sem želela nekaj podobnega omogočiti tudi drugim staršem - da bi v svoja materinstva in očetovstva zakorakali lažje, z bolj zadovoljnim dojenčkom, ki mu je omogočeno lahkotnejše in samostojnejše gibanje. 

foto: Tomaž Levičar