Ekipa

Lan Zupančič - trener športnega plezanja, pripravnik za sodnika šp. plezanja

Lan Zupančič

Lan je trener športnega plezanja za otroke in odrasle z veljavno licenco pri Komisiji za športno plezanje. Pleza več kot 12 let, od tega že šest let poučuje tako skupine kot posameznike, na notranjih in zunanjih plezalnih stenah. Od leta 2013 je član ekipe Plezalnega centra Ljubljana, kjer poleg poučevanja plezanja opremlja tudi plezalne smeri, skrbi za varnost obiskovalcev in sestavlja individualne programe treninga. Najraje ima nadobudne plezalce in plezalke, ki ob koncu treninga nočejo domov.

Plezanje je njegov način življenja, ki ga strastno deli z drugimi. Plezal je že v skoraj vseh evropskih deželah, najbolj pa uživa v skalnem plezanju. Ker je po izobrazbi diplomirani inženir geologije, vedno tudi ve, po kakšni kamnini pleza in kako je ta nastala. Tekmoval je v balvanskem in težavnostnem plezanju, je pa tudi član komisije na izpitih za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije.

 

 

 

 

Tadeja Bečaj Žnidaršič - Feldenkrais metoda, Pedokinetika in JKA, športna plezalka

Tadeja Bečaj Žnidaršič

Tadeja je licencirana vaditeljica Feldenkrais metode, s katero uspešno pomaga otrokom in odraslim s težavami, ki so posledica neprimernega gibanja ali položajev telesa. Ob svoji prvi resnejši izkušnji s plezanjem je ugledala potencial, ki ga lahko prinese povezovanje obeh področij (več o tem v blogu).

Ugotovila je, kako bi lahko plezanje koristilo otrokom, ki ji jih pripeljejo starši, ker imajo slabo držo, so bili kot dojenčki hipotoni (mehki), hodijo 'na noter', jim roke med tekom ali hojo ostajajo zadaj, ali pa je ena roka spredaj, druga zadaj in se ne izmenjujeta.

Plezanje je lahko vsestransko koristno, tudi za tiste, ki si manj zaupajo in si lahko dokažejo, da lahko z lastnim telesom premagajo strahove.

Ko je spoznala Lana, trenerja plezanja, ki je bil takoj zelo odprt do Feldenkrais metode sta združila moči in zasnovala novo dimenzijo ur plezanja.

 

foto: Tomaž Levičar

 

 

Gašper Žnidaršič Bečaj - športni plezalec

Zagrizen plezalec in človek, ki si sam postavi steno kar doma. Pretirane višine ne ljubi preveč, zato je doma med balvani in nižjimi stenami.
Tisti, ki skrbi, da spletna stran društva deluje in zabeleži vse prijave.

 

 

Rajko Marinčič - vaditelj športnega plezanja

Alpinist in ljubitelj visokih sten ter ne ljubitelj balvanskih sten.
Najraje vzpodbuja tiste, ki jih je najbolj strah in se soočajo s plezalne steno prvič. Vedno ima na koncu treninga od otrok popisano majico. :)
Če se v enem treningu ne prepleza vsaj 15 smeri, potem to ni dober trening. :)